Hopp til innhold

SOMMERÅPENT I JULI: mandag - fredag 8 -16, lørdag 8 - 13 (kun Haslum), søndag på forespørsel. Online booking 24/7.

Om oss

Populære merker, ung bilpark og personlig service. Det er oss.

Entusiastiske, bilinteresserte medarbeidere og et bredt utvalg av kjøretøyer står parat til å dekke nesten ethvert transportbehov som bedrifter eller privatpersoner måtte ha.

 

Våre røtter

I desember 1964 kommer en 19-årig bilentusiast hjem til Norge med amerikabåten. I lasten har han et kjøretøy få har sett maken til på denne siden av Atlanteren.

Bilentusiasten oppdager raskt at han ikke er den eneste som har gått med drømmen om et dollarglis. Merkenavn som Chevrolet, Pontiac, Buick og Cadillac klinger eksotisk, nesten magisk, i manges ører. Han får derfor idéen om å hente flere amerikanske biler over havet til kjøpere i Norge. Entusiasmen blir hobby, hobbyen blir levebrød. En liten bedrift blir skapt. En bedrift med nær kundekontakt, som gir folk mye for pengene og som har et spennende produkt å tilby. Gjennom 60- og -70-tallet blir hundrevis av biler fraktet fra Amerika til Bærum og solgt til forventningsfulle kjøpere.

Øyvind Beylegaard i 1965

Men tidene forandrer seg, og det gjør bilene og dollarkursen også; og nye idéer modnes. I 1980 begynner et nytt kapittel i vår historie og bærumsfolk får flere hjul å rulle på. Fra nå av blir det mulig å leie bil på Haslum i Bærum, både amerikanske og japanske – etter behov. Og etterhvert blir bilparken utvidet med italienske, franske, tyske, svenske, spanske og koreanske biler. Amerikabedriften er blitt «multinasjonal» og dekker nesten ethvert behov for bil. Stor eller liten, rask eller langsom, komfortabel eller enkel. Entusiastene får fremdeles sitt, men også de pragmatiske, de økonomiske og de som trenger bil fordi de har en jobb å gjøre, får leie akkurat det de trenger.

Nå mer enn 50 år etter at det hele startet står vi fremdeles til tjeneste på Haslum i Bærum. Vi har beholdt både begeistringen for bilen som transportmiddel og interessen for gode merkevarer. Men vi vet at de 50 neste årene vil være helt forskjellig fra de 50 første. Bilene skal ikke bestandig gå på bensin eller diesel, de skal snart kjøre helt av seg selv og for mange vil det bli mindre viktig enn før å eie sin egen bil. Dessuten skal det skje mye vi ikke vet om ennå. Derfor må vi følge med i timen og alltid tilby oppdatert kompetanse og moderne produkter så vi hele tiden kan gi våre kunder god valuta for pengene. Vi tror at også fremtiden gir plass til uavhengig aktør som oss, i en nisje utenfor de internasjonale kjedene. Vi skal fortsette å være små nok til å kjenne deg og dine behov, og store nok til å levere deg akkurat det du trenger.

Christian

Daglig leder og ansvarlig på Haslum

911 33 611

Philip

Stasjonssjef Økern

91 518 518

Har du noen spørsmål? Kanskje du finner svaret under våre ofte stilte spørsmål (FAQ)